Emporio Armani

Emporio Armani este o casa de moda din Italia, care produce, distribuie si vinde bunuri din piele, haute couture, prêt-à-porter, pantofi, ceasuri, bijuterii, accesorii, ochelari, cosmetice, si interioare pentru case. Aceste produse sunt vandute sub diferite marci: Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, AJ | Armani Jeans, AX | Armani Exchange, Armani Junior si Armani/Casa.

Emporio Armani a aparut la inceputul anilor 1980, dupa un succes considerabil cu linia Giorgio. In plus, Emporio Underwear, Costume de baie si Accesorii au ajuns pe scena in 1982.

In ceea ce priveste o strategie de marketing pentru aceasta eticheta, Armani a optat pentru mijloace inovatoare care includeau spoturi de televiziune si reclame stradale imense. A fost creat un parteneriat cu industria cinematografica, nu numai pentru expunere, ci si ca un catalizator al creativitatii. Numele Giorgio Armani a devenit sinonim cu moda haute couture in intreaga lume si este considerat unul dintre cele mai prestigioase din industria modei.