Dr. Martens

Inca din anul 1901, familia Griggs era cunoscuta pentru cizmele produse de ei. Acestia se aflau in inima industriei de incaltaminte si timp de sase decenii incaltamintea lui Griggs a castigat o reputatie solida cu cizme de lucru robuste si durabile.
Povestea a trecut apoi la post-razboi, in 1945, la dr. Klaus Maertens, un soldat de 25 de ani. In timpul convalescentei de la piciorul rupt, el a creat o talpa unica ( talpa din piele traditionala din piele tare) pentru a-si recupera piciorul. Folosind ultimul ac de salvare, Maertens a facut un pantof prototip si i l-a aratat unui vechi prieten universitar si inginer mecanic, Dr. Herbert Funk.

Cei doi au intrat in parteneriat folosind provizii militare abandonate pentru a incepe sa produca pantofii lor unici. Pana in 1947 au inceput productia formala si in decurs de zece ani au avut o afacere in plina expansiune, cea mai mare parte fiind vandute femeilor mai in varsta. In 1959, au decis ca este timpul sa-si faca publicitate inventia revolutionara a incaltamintei in reviste de peste mari.