Nike revolutioneaza pentru totdeauna ghetele de fotbal prin lansarea noului model Magista

Gheata are o silueta noua, distinctiva si inglobeaza tehnologia Nike Flyknit, pentru a oferi confort, control si precizie fara precedent.

Bazandu-se pe traditia companiei, care a revolutionat permanent incaltamintea pentru sportivii de performanta, Nike redefineste conceptul de gheata de fotbal prin modelul Magista. Acesta aduce o schimbare radicala imaginii traditionale a ghetelor de fotbal.

Proiectata pentru a imbunatati confortul, controlul si precizia, noua gheata este destinata jucatorilor de creatie. Tehnologia Nike Flyknit a fost adaptata special pentru jocul de fotbal prin pozitionarea piciorului foarte aproape de minge, permitand jucatorului un control mai bun al acesteia.

“Dorinta noastra este de a satisface necesitatile sportivilor de performanta si de a le amplifica aptitudinile. Magista mosteneste istoria designului si a inovatiei Nike, pe care reuseste sa le duca la un nivel foarte inalt”, a declarat Mark Parker, CEO si Presedinte NIKE Inc.
Gheata este rezultatul a patru ani de cercetare realizata de Nike Sport Research Lab, cu ajutorul informatiilor primite de la cei mai buni mijlocasi ofensivi din lume, printre care se numara Andres Iniesta, jucatorul Barcelonei si germanul Mario Goze. Magista este proiectata pentru a permite jucatorilor sa isi puna in evidenta creativitatea letala pe durata jocului, atunci cand spatiile libere reprezinta un lux.

“Magista este o gheata proiectata sa functioneze ca o extensie a corpului jucatorului. Aceasta nu este o gheata care doar se potriveste piciorului tau, este o gheata care functioneaza impreuna cu piciorul tau,” a declarat Phil McCartney – Vicepresedinte al diviziei Nike Sport Performance Footwear. “Eliminand factorii perturbatori, jucatorii isi pot elibera intregul potential si creativitatea”

Tehnologia Flyknit asigura confort, control si precizie fara precedent, fuctionand ca un al doilea strat de piele. De asemenea, gheata Magista are integrat un guler Dynamic Fit pentru asigurarea unei fixari mai bune a piciorului si pentru a permite miscari precise la interactiunea cu terenul si mingea.
Acesta nu este o inovatie care sa imbunatateasa aspectul ghetei, ci ajuta la imbunatatirea preciziei si a controlului asupra mingei. Inaltimea medie a acestuia permite miscarea naturala a geznei, impreuna cu laba piciorului.

Proiectata pentru jucatori de creatie

Magista este proiectata pentru jucatorii care se afla mereu in miscare, ataca si isi impun stilul de joc. Jocul de fotbal este din ce in ce mai rapid din punct de vedere fizic si mental, spatiul este un lux, iar controlul la viteze mari de joc este esential. Jucatorul Magista creeaza constant oportunitati pe terenul de joc, trebuie sa aiba viziune, sa anticipeze o pasa pe care nimeni sa nu o poata intui. Magista ajuta jucatorul sa isi elibereze maximul de potential, sa se poata concentra pe acea fractiune de secunda care poate schimba soarta jocului.

“Gheata se muleaza atat de bine pe picior incat aproape un realizezi ca o porti,” afirma Andres Iniesta. “Imi permite sa ma misc instinctiv in directia pe care o doresc”

Tehnologia Nike Flyknit

Tehnologia Nike Flyknit a fost folosita in premiera in anul 2012 la realizarea pantofilor Nike pentru alergare si, cel mai recent, a fost inglobata in constructia ghetelor de baschet KOBE 9 Elite Shoe, sfidand procesul conventional de productie a pantofilor prin crearea si proiectarea suprafetei exterioare dintr-o tesatura din fire speciale.

“Flyknit este un instrument care ne permite sa proiectam pantofi revolutionari, care se muleaza perfect pe picior,” afirma McCartney. “Construim cu ajutorul Flyknit pantofi capabili sa schimbe cursul jocului de fotbal. Comportandu-se ca un al doilea strat de piele, tehnologia Nike Flyknit, pozitioneaza piciorul mai aproape de minge”

Prin folosirea unui calapod special si a tehnologiei Nike Flyknit, Magista fixeaza perfect toata suprafata piciorul, iar gulerul Dynamic Fit nu permite miscarile nedorite.

“Ideea folosirii Flyknit si a gulerului Dynamic Fit a devenit evidenta atunci cand am inceput sa testam primele prototipuri – a fost o experienta cu totul noua,” adauga McCartney. “Este ca si cum ai purta o manusa. Manusa porneste de la incheietura, nu de la jumatatea mainii. Ai nevoie de o tranzitie care sa nu intrerupa miscarea naturala a corpului tau.”

Echipa de design Nike a realizat inaltimea perfecta a gulerului; ei au aflat din informatiile primite de la jucatori faptul ca gulerul Dynamic Fit asigura nu doar o fixare mai buna a piciorului, dar jucatorul se simte mai increzator si mai constient de miscarile sale.

Pentru asigurarea unei rezistente suplimentare si o fixare mai buna pentru miscari multidirectionale, designerii au adaugat cabluri Brio. Aceste cabluri sunt tricotate direct in materialul de pe suprafata ghetei, care este realizata dintr-o singura bucata, si fixate direct in talpa, asemeni cablurilor de la podurile suspendate.

Construite pentru un control superior

Nike Magista este prevazuta cu o textura 3D pe suprafata exterioara pentru asigurarea unui contact perfect si un control imbunatatit al mingei. Jucatorul Magista are nevoie de o textura mai agresiva pentru a controla mingea, pentru dribling si sut.

“Constructiile anterioare necesitau straturi suplimentare adaugate pe suprafata superioara pentru a obtine aderenta, coborand piciorul sub minge, dar Nike Flyknit ne permite sa introducem aceasta textuta direct pe suprafata ghetei,” afirma McCartney. “Suprafata 3D knit este noua pentru Nike si pentru fotbal, din acest motiv au fost necesare mai multe revizuiri pentru a obtine textura 3D perfecta. Rezultatul acestui proces este un excelent control al mingei si o greutate scazuta.”

Pentru a proteja piciorul de umezeala si frig, echipa de design Nike a dezvoltat o suprafata speciala NIKESKIN care este aplicata peste Flyknit. Aceasta suprafata are mai putin de 1mm grosime, mai subtire decat o foaie de hartie si este inglobata in textura pentru a proteja impotriva apei si de a asigura protectie

Proiectata pentru o tractiune imbunatatita

Jucatorul Magista se opreste, decelereaza si se misca in diferite directii in timp ce controleaza mingea. Pentru acest jucator Nike a adaugat crampoane conice care se rotesc 360°, Pebax® si o talpa realizata din nylon pentru a imbunatati tractiunea.

Nylonul comprimat ofera o talpa foarte rezistenta si elastica, in conditiile unei greutati foarte scazute. Combinata cu Pebax, structura este flexibila si se misca impreuna cu piciorul.

Nylonul se intinde pana la degetul cel mare si actioneaza asemenea unui sasiu pentru a ajuta jucatorii sa se desprinda din gazon si sa obtina viteze explozive. Nike a eliminat brantul pentru a pozitiona jucatorul mai aproape de pamant, coborand centrul de greutate, si a imbunatatit tractiunea cu ajutorul configuratiei unice a crampoanelor conice.