NIKE HYPERVENOM – O NOUA GHEATA DE FOTBAL PENTRU O NOUA SPECIE DE ATLETI

Nike a lansat pe 28 mai cea mai recenta inovatie pentru fotbalul de performanta – Nike Hypervenom – un produs complet nou, creat pe baza informatiilor primite de la Neymar, Wayne Rooney si Zlatan Ibrahimovic. Acesti sportivi si multi altii au solicitat o gheata de fotbal care sa ii ajute sa creeze rapid spatii in zona careului si sa suteze din orice pozitie.

Jucatorii au discutat despre agilitatea sporita a adversarilor,  referindu-se la faptul ca fundasii moderni sunt aproape la fel de agili si tehnici ca si atacantii de top. Neymar a fost cel mai direct si a cerut: “ Ajutati-ma sa creez spatiu mult mai frecvent si mult mai repede. Am nevoie de o gheata care sa ma ajuta sa fiu mai agil si sa imi asigur spatiul necesar pentru a suta inainte de a fi blocat.”

“Informatiile primite de la Neymar sunt foarte valoroase. El a purtat ghetele Nike Mercurial Vapor IX, care au fost proiectate pentru a-i ajuta pe sportivi sa speculeze spatiile din defensivele adverse. Este un produs pentru viteza.  Hypervenom se concentreaza pe crearea de spatii pentru a facilita finalizarea. Este doar o alta nuanta, dar foarte importanta. Noua gheata este proiectata pentru a imbunatati agilitatea jucatorilor si abilitatea lor de a suta.” A afirmat Phil McCartney, VP Nike Football.

Echipa de design Nike Football condusa de Denis Dekovic,  Nike Football Design Director, a inceput sa studieze fortele de atac din jocul modern de fotbal. “Jocul se schimba. Inainte ne concentram doar pe viteza pe faza de atac. Acum acest lucru nu mai este suficient. Realizarea ghetei Nike Hypervenom este o reactie la modul in care se schimba jocul de fotbal. Jucatorii vor sa fie mai rapizi. Nu doar la alergare, ci si la manevrarea mingei pe spatii mici. Ei vor sa-si foloseasca abilitatile native pentru a crea spatii in zona aglomerata a careului. Vor sa creeze ocazii din nimic.  Fundasii adversi, care sunt din ce in ce mai tehnici, trebuiesc depasiti, iar Hypervenom este proiectata sa faca exact acest lucru.”

“Acesti jucatori au fanii la picioarele lor datorita jocului intuitiv si imprevizibil pe care il practica. Ei joaca pentru fani si coechipieri, iar adversarii ii vad ca pe o permanenta amenintare. Cea mai mare provocare pentru noi este sa valorificam acest lucru si sa oferim jucatorilor cel mai bun produs pentru a mari acest avantaj.”

Echipa de design a stiut ca acest produs trebuie sa fie revolutionar prin modul in care aceste ghete au fost realizate. “In mod traditional, o gheata se va concentra pe o mai buna fixare a piciorului sau asupra talpii si configuratiei crampoanelor.  Gheata Hypervenom ofera solutii noi pentru toate aceste aspecte.  Atunci cand vorbim cu jucatorii stim ca solutia a fost realizarea unui produs cu totul nou.” afirma McCartney

Materialul folosit pentru realizarea suprafetei exterioare este noul NIKESKIN. Este vorba de o suprafata moale, supla, realizata din mesh prevazut cu un strat subtire de poliuretan si imbunatatit cu tehnologia Nike ACC (All Condition Control). ACC asigura aceeasi precizie de control a mingei, indiferent de conditiile medeo.” Adauga Dekovic.

Mesh-ul ofera un comfort exceptional. Atletii ne-au solicitat o gheata care ofera senzatia maxima de libertate a piciorului. Mesh-ul este materialul care este cel mai aproape de acest lucru. Tehnologia ACC mentine mesh-ul uscat, dar nu afecteaza in nici un fel supletea sau comfortul, asa ca performantele nu sunt in nici un fel afectate de design.”

Gheata Hypervenom are o talpa care are o forma anatomica si aduce piciorul cat mai aproape de pamant si de minge.

Ultimul element de design este poate una dintre cele mai subestimate inovatii in fotbal.  Nike a colaborat cu unii dintre cei mai buni medici pedologi din lume pentru a realiza o talpa  care sa imbunatateasca abilitatea jucatorilor de a-si depasi adversarul direct.  Rezultatul studiului poate fi remarcat in canelura din partea frontala care perminte primului os metatarsian sa se activeze rapid. Aceasta parte anatomica defineste viteza de reactie a piciorului.

Structura talpii este realizata din nylon comprimat pentru a oferi un raspuns foarte bun, o greutate scazuta si rezistenta considerabila. Configuratia crampoanelor si lungimea acestora sunt proiectate pentru o rapida penetrare a suprafetei de joc si in cele din urma desprinderea rapida – toate aceste inovatii sunt folosite pentru a oferi jucatorilor posibilitatea de a crea spatii mult mai rapid ca inainte.

“Hypervenom este expresia finala a unei noi specii de atlet imprevizibil. El este super rapid si poate finalize sansa asa cum reusesc putini atleti de pe planeta. “ spune McCartney.


Noua gheata Nike Hypervenom va debuta pe 2 iunie in meciul Brazilia vs Anglia, prin  intermediul lui Neymar si Wayne Rooney. Printre jucatorii care vor purta noua gheata se numara Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski si Danny Welbeck.