Elmec Romania, distribuitorul Nike in Romania, si FC Steaua Bucuresti prezinta noul echipament de joc pentru meciurile desfasurate pe teren propriu

Steaua Bucuresti va evolua pe teren propriu in urmatoarele doua sezoane intr-un nou echipament de joc Nike, realizat in culorile traditionale rosu si albastru.

Traditia si performanta se imbina perfect in designul noului echipament, care ramane fidel mostenirii clubului. Partea frontala are sapte dungi verticale rosii si albastre, iar in zona gulerului si la mansete se regasesc insertii de culoare albastru inchis. In partea interioara a gulerului este pozitionata o eticheta care inglobeaza simbolul clubului Steaua.

Tricoul poate fi purtat cu doua variante de sorturi, rosu cu vipusca albastra sau albastru cu vipusca rosie. Jambierele sunt disponibile tot in doua variante coloristice, rosu sau albastru. Garnitura de culoare albastru inchis este prezenta si in partea superioara a jambierelor, un design care asigura o vizibilitate crescuta pe terenul de joc.

Noul echipamentul realizat de Nike ajuta la imbunatatirea performantelor sportivilor, datorita celor mai noi tehnologii folosite, si este cel mai ecologic echipament realizat vreodata.

Poliester Reciclat

Echipamentul pentru meciurile desfasurate pe teren propriu este produs din poliester reciclat de inalta calitate, lucru care reflecta angajamentul Nike de a produce echipament sportiv cu un impact scazut asupra mediului inconjurator. Fiecare echipament complet de joc a fost realizat prin reciclarea a 13 sticle din plastic. Acest proces de fabricatie reduce consumul de energie cu pana la 30%, comparativ cu procesul traditional de productie a poliesterului, si ajuta la eforturile de protectie a mediului inconjurator. Din anul 2010 Nike a utilizat aproximativ 1,1 miliarde de sticle din plastic reciclate printr-o tehnologie speciala pentru a produce echipamente de joc performante.

Material si tehnologia Nike Dri-Fit

Noul echipament este realizat dintr-un material care asigura o greutate de numai 145 de grame, cu 23% mai usor decat modelul precedent. Textura acestuia este cu 20% mai rezistenta si are o elasticitate imbunatatita.

Materialul integreaza tehnologia Nike Dri-Fit, care asigura eliminarea transpiratiei de la nivelul pielii si confortului termic al jucatorior.

Zonele de ventilatie au fost imbunatatite cu ajutorul unor mici orificii realizate prin tehnologie laser pe partile laterale ale tricoului si in zona superioara a sortului. De asemenea, pe partea din spate a tricoului este pozitionat un panou de mesh. Aceste tehnologii asigura o ventilatie superioara in jurul corpului sportivilor si imbunatatesc confortul acestora in timpul jocului.

Croiala

In acest sezon echipamentul de joc are o croiala mai atletica si mai dinamica, ca urmare a faptului ca Nike a adoptat un program innovator de scanare 3D a corpului catorva dintre cei mai important jucatori de fotbal pentru a realiza un design mult mai apropiat de forma corpului acestora.